Ferrucio Lamborghini is op 28 april 1916 geboren in het kleine Italiaanse plattelandsdorpje Renazzo di Cento. Al vanaf zijn jonge jaren was hij duidelijk aangetrokken door alles wat mechanisch was. Hij voelde dan ook meer voor een leven als technisch medewerker dan als boer. Het duurde niet lang voordat hij zijn dorp verliet en naar Bologna trok, daar haalde hij een werktuigbouwkunde diploma.

   Vlak daarna brak de 2e wereldoorlog uit en moest ook hij in het Italiaanse leger. Hij werd gelegerd op het eiland Rhodos waar hij, gezien zijn technische achtergrond, als onderhoudsmonteur voor voertuigen aan de slag gezet werd. Zelfs toen het eiland door de gealliëerden terugveroverd werd werden zijn talenten erkend en werd hij aan het repareren van hun voertuigen gezet. Toen de oorlog over was ging Lamborghini tractoren produceren dit om zijn land weer op de been te helpen na de desastreuse oorlog.

   Aan het begin bouwde hij zijn tractoren van reserve onderdelen en andere materialen die hij van oude leger basis haalde. En zo is het allemaal begonnen. Na het werken voor Ferrari en Masterati begon hij zijn eigen bedrijf en dat groeide door tot wat het nu is. Een fabriek waar werelds mooiste en snelste sportauto's geproduceerd worden.

Met dank aan: BIT B.V.